Gé C. Witmaar, het vergeten Spanje

De meeste foto’s op dit blog van Gé C. Witmaar ontstonden gedurende zomervakanties in de jaren '60. Dat gebeurde meestal tijdens tochten langs dorpjes in het westen van de Spaanse Pyreneeën, toen een bijna ontoegankelijke bergland in de omgeving van Jaca. Na een lange rit via de landelijke wegen van westelijk Frankrijk (er waren daar nog geen snelwegen) had hij met zijn gezin dat gebied bereikt.

Na enkele dagen op de camping 'Pireneos' bekomen te zijn van de in die tijd nog behoorlijk inspannende reis, werden op den duur tochten ondernomen door het woeste berglandschap. Zo bereikten Gé en zijn echtgenote de vaak diep in de bergen liggende gehuchtjes via veelal moeizaam berijdbare en zeer primitieve steenslagwegen. Veel dorpen lagen op het eind van de enige toegangsweg en de terugweg was uitsluitend mogelijk via dezelfde weg. In veel gevallen kon de auto alleen een eind buiten het dorp worden neergezet en moesten ze te voet verder-de nauwe en primitief geplaveide straatjes waren niet op een auto berekend.

Tijdens deze excursies ontmoetten ze vaak bijzonder vriendelijke mensen, die erg belangstellend waren en zich graag lieten fotograferen. Vaak was het de eerste keer in hun leven dat ze buitenlanders ontmoetten. Dikwijls boden ze water te drinken aan.

Behalve fotos, die zijn gemaakt in de gebieden rond Jaca en Pamplona, zijn op dit fotoblog ook een aantal foto's te zien van andere uitstapjes verder weg, onder andere naar het noordelijk kustgebied Cantabria.


Ga verder naar het >>fotoblog van Gé C. Witmaar




































































































Geen opmerkingen: